Oravasta

12.02.2012 - 15:53 / kiemura.


Tämä blogi lähti alunperin liikkeelle tehtävästä tehdä sarjispäiväkirjaa blogissa,  jonka sain sarjakuvapedagogiikan kurssilla keväällä 2012.  Haluan blogisarjiksissani kokeilla ja testata erilaisia juttuja ja tekniikoita, joita voin soveltaa muihin sarjakuviini sekä tallentaa mukavia (tai vähemmän mukavia) muistoja tai hieman väritettyä elämäni kuvausta sekä jakaa niitä muille.

 

 

 

 

 

 

 

En oikeastaan pidä itseni piirtämisestä, joten päätin vaihtaa ihmishahmon mukavaan eläimeen, oravaan. Olen aina pitänyt enemmän eläinten piirtämisestä, vasta joskus yläasteella aloin oikeastaan piirtää ihmisiäkin. Orava on yksi ”sieluneläimistäni”, toinen olisi västäräkki, joksi minua kutsuttiin, ennen kuin olin edes syntynyt. Orava on sarjishullu, jolla aina riittää PÄHKÄILTÄVÄÄ. Lisäksi se on aika ilkikurinen veijari, joka lurjusmaisesti tekee kiusaa kavereilleen ja random-nörteille blogin turvin. Orava ei tule kovin hyvin toimeen pupujen kanssa, siksi eeppinen mittelö ”sarjakuvapiirtäjäbattle” ei tunnu saavan loppua (lisäksi lukijat tuntuvat pitävän siitä kun kani ja kurre tappelevat kuin pienet eläimet!) Oravalla on tietysti myös hirvittävä keräilyvietti, ja usein se onkin tuskastelemassa minne pistää uudet sarjisaarteensa tai vintage-lelufiguurinsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivuilla seikkailee myös toinen alter egoni, hieman villimpi ja pahempi tapaus. Walter Ego puhuu englantia ja julkaisen hänestä kertovat sarjakuvat myös toisessa blogissani http://inkblotplot.blogspot.com/ jonka olen tarkoittanut kansainväliseksi taideblogikseni. Facebookista löydät myös hänen majesteettinsa fanisivut, kun kirjoitat kenttään Walter ego!

 

 

 

 

Opiskelen Taikissa sarjakuvan sivuaineessa erillisopiskelijana ja olen juuri aloittamassa lopputyön tekemistä, opettajana Matti Hagelberg ja keväällä 2012 oli Katja Tukiainen, sekä ulkomaiset workshopien pitäjät (haku taas keväällä 2013, kannattaa etsiä taikin sivuilta kohdasta ”erillisopinnot”, se on ansiokkaasti piilotettu. Seuraa ainakin tätä sivua: https://into.aalto.fi/display/fiart/Sivuaineopinnot ).

Olen lukenut ja piirtänyt sarjiksia koko pienen ikäni, taisi lähteä innostus Muumeista, Akkarista ja belgialais/ranskalaisnerojen töistä (Tintti, Lucky Luke, Asterix) alunperin. Yläasteella aloitin Annantalon sarjakuvaryhmässä ja se oli oikea pakopaikka ja henkireikä ankeasta koulumaailmasta. Viihdyin siellä kuusi vuotta, kunnes koin olevani liian vanha ryhmään. Sen jälkeen kävin Sarjakuvakeskuksen kursseilla, opena mm. Mari Ahokoivu. 2011 keväällä olin työkokeilussa Sarjakuvakeskuksella ja se oli oikeastaan eka kunnon työpaikkani, ja sitä lienee vaikea ylittää. Yhyy, urani on ohi! Nyt käyn Hki:n sarjakuvatapaamisissa ja olen tutustunut monenmoiseen sarjishulluun ja nörttiin niissä.

Olen myös voittanut muutamissa sarjakuvakilpailuissa, Lasten ja nuorten sarjakuvakilvassa kunniamaininta (2004, suuri jumalani Jeff Smith jakoi palkinnot!), Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailussa 2009 (toinen palkinto) sekä Naama Kustannuksen koira-aiheisessa kilpailussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistut sarjakuvat:

Sarjakuvakeittokirja 2, 2012 Sammakko (eri tekijöitä, toim. Milla Paloniemi) Ilmestyy pian

Puutarha-aiheisia strippejä Taimistoviljelijät ry:n nettiprojektia varten, eivät vielä ilmestyneet

Yksitoista 2-antologia, 2012 (toinen sija Taivaallisin pienlehtikilpailussa!!! Sis. viiksi&parta-aiheisia sarjiksia)

Kysymys-strippi Sarjainfo 1/2012

Yksitoista-antologia, 2011 (Eeva Meltion lopputyö, yhteisöllisin menetelmin toteutettu teos)

Sarjakuvakeskuksen mainossarjis Sarjainfo 1/2011

Naama Kustannuksen Suuri koirakirja, 2009 (koira-aiheisia sarjiksia eri tekijöiltä)

Curly-ilmaisjakelulehdessä ilmestyneitä sarjakuvia vuosina 2005-2006

Pienlehdet:

Walter Ego´s cute little adventure, 2012

Cleaning is for hipsters, 2011

Supertossu, 2011

Sarjakuvahahmojen salaiset seikkailut, 2010

Maski: Pantomiimia, 2010

 6 vastausta - “Oravasta”

 1. Satu Kirjoittaa:

  Saatoin olla ehkä jollain tapaa yksinkertainen, kun en löytänyt täältä vieraskirjaa tms johon olisin voinut kirjoittaa. Halusin vaan sanoa, että tykkään sun kynänjäljestä ja että ”Kuvallinen sinfonia” -luontosarjis oli tosi surullinen… En tykkää, kun eläimiä kuolee. :<

 2. kiemura Kirjoittaa:

  Hmm, tosiaan, vieraskirjaa ei taida oikein olla blogissani! Ehkä se on sitten tämä? 😀 (en ole kovinkaan hyvä blogin muokkauksessa, mutta hyvä kun löysit tänne!) Kiitoksia paljon! Juu, luontosarjis oli todella suruisa, eläinten kuolema tuntuu jotenkin erityisen pahalta leffoissa ja sarjiksissa:'( Kävi vähän sääliksi pikku pupujen karua kohtaloa niitä piirtäessä! Kaukametsän pakolaiset-sarja vähän oli inspiraationlähteenä siinä sarjiksessa. Yleensä piirrän kyllä eläinystävällisempiä sarjiksia, tuo jääköön poikkeukseksi! : )

 3. Satu Kirjoittaa:

  Mie en varmaan edes pystyisi piirtämään sarjakuvaa, jossa joku eläin kuolee. Tulisi paha mieli. Mutta Kaukametsän pakolaiset oli yksi suosikkisarjoistani kun olin pieni!

  Oikein hyvää uutta vuotta ja paljon inspiraatiota sarjakuvan tekemiseen! 🙂

 4. kiemura Kirjoittaa:

  Se oli kyllä hieno sarja! Lempparieläimeni taisivat olla Mäyrä, Myyrä ja Kärppä siinä 😀

  Kiitoksia! Inspiraatio on kyllä varsin korkealla nyt, täytyypä taas tarttua kynään! 🙂 Oikein iloista uutta vuotta sinulle myös!

 5. V Kirjoittaa:

  mahtavan piristävää oli lukea sarjakuviasi, näin masentavan viikon lopuksi.
  Kiitoksia muutaman tunnin luku-urakasta!

  ps. vasurit rules

 6. kiemura Kirjoittaa:

  Ohhoh, vau kiitos V! Tosi ihanaa ja palkitsevaa kuulla että sarjikseni piristivät sinua! (ja ooh, luit noin paljon! Oi!<3 ) Huh, masentavat viikot ovat inhoja (nimim. viime viikko oli melko kammo jos sarjisfestari-ihanuutta ei lasketa), mutta toivottavasti seuraava viikkosi on parempi! Tänään muuten on perjantai 13.pvä, haha! 😀

  Jee, vasuriii! Ja todellakin rules! (vasenkätisyydestä mulla on itseasiassa useita ideoita sarjiksiin, mutta vielä en ole ehtinyt niitä toteuttaa, mutta varmasti syksyn aikana kyllä! Sen verran tärkeä aihe kuitenkin!)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Etusivu

Sivut

orava

Arkisto

Kategoriat

-Taistelutoverini-

Minä muualla

Avainsanat:

Etsi