Jotkut elämänmuutokset riippuvat täysin vain rahasta

5.03.2013 - 17:01 / kiemura.


Ottaa vaan niin päähän Suomen suoristuskeskeinen yhteiskunta. Ei täällä kukaan pysty olemaan onnellinen, kun kaikesta tehdään niin suorituskeskeistä. Älkää hyvät ihmiset lähtekö semmoiseen touhuun mukaan vaan eläkää juuri omalla tahdillanne ja juuri niin kun koette itsellenne parhaaksi!:) P.S. Eli en viittaa kolmannessa ruudussa siihen, etteikö vanhemmilla olisi varaa asuntomme vuokraan vaan siihen että eivät pysty tukemaan minua taloudellisesti jos asuisin omillani. Eikä siinä vaiheessa minusta vanhempien tarvitsikaan siitä huolehtia.

Kategoria: Omaelämäkerrallinen, Orava.
Tagit: , , , , , ,5 vastausta - “Jotkut elämänmuutokset riippuvat täysin vain rahasta”

 1. Wolf Kirjoittaa:

  Tää on mun mielestä vähän samaa sarjaa sen kanssa, että jos et käy duunissa opiskelun ohella, oot laiska paska. Ihmiset, joille tällaset asiat on helppoja, ei yleensä ymmärrä, että ne voi toisille olla vaikeita, ihan niistä toisista itsestään riippumatta…

 2. kiemura Kirjoittaa:

  No niinpä, samaa mieltä! Työn ja asunnon hankkiminen (saati sitten opiskelupaikan) ei ole mitään pikku juttuja. Joillakin kyllä käy tuuri niiden kanssa, mutta eivät tosiaan tajua, ettei kaikilla ole yhtä hyvä mäihä! Aggh… mun tapauksessani kyseessä on vaan rahan puute, kun en ole oikeutettu mihinkään tukiin ja toisekseen asun niin keskustassa niin tuntuisi aika tyhmältä muuttaa Helsingin sisällä… varmaan se muutto tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, jos pääsen toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Inhottaa vaan se kun pidetään lähes tulkoon epänormaalina ihmisenä, vaikka oikeasti Suomessa on aika monia, joilla on samanlainen tilanne kuin minulla. Huokaus!

 3. Amina Kirjoittaa:

  Ihmiset ei myöskään aina kysy asioita vittuillakseen, vaan aidosta tietämisen halusta. Kyllä, jotkut voivat vielä kaikkien näiden talouskriisivuosienkin jälkeen olla täysin tietämättömiä sellaisista poliittisista todellisuuksista, joissa ei ole varaa esim. vuokraan. Silloin ”Koska olen köyhä” on siis mitä legitiimein vastaus ja saattaa jopa laajentaa jonkun maailmankuvaa.

 4. kiemura Kirjoittaa:

  Amina: Tuo on kyllä myös totta! Tosin itse vaan tuppaa väsymään jos ihmiset utelevat ”miten asun, mitä teen, opiskelenko, seurustelenko, mikä on koulumenestykseni…” Juhlissahan nuo ovat sellaista ystävälliseksi small talkiksi tarkoitettua, vaikka melko stressaavia kysymyksiä niille varsinkin, jotka eivät vielä tiedä tulevaisuudestaan mitään. Ehkä hain tällä raivokkaalla sarjiksella enemmän sitä, että rasittaa just sellaset ihmiset, jotka jotenkin pilkaten suhtautuu elämäntilanteeseeni ja pitävät mua jotenkin alikehittyneenä. En toki 18-20-vuotiaana olisi selvinnytkään yksin, mutta nyt on jo itseluottamusta ja sellaista, että henkisesti pärjäisin ihan hyvin omillani 😀 Mut raha ratkaisee, ainakin vielä tällä hetkellä.
  Kitty: Olet kyllä oikeassa!:D Kyllä mä toki ajallani sitten muutan, kun koittaa sopiva tilaisuus:D Musta tuntuu, että jo pelkällä ruuanlaittotaidolla yms. muilla kotiaskaretaidoilla pärjää jo aika pitkälle elämässä.

 5. Kitty Kirjoittaa:

  Hyvin sanottu! Ja kyl sitä sit ehtii olla itsenäinen koko loppuikänsä, ei ole mitään kiirettä… Plus oot oikeassa tosta arkiaskareiden hoidosta, ei itsekseen asuminen ole mikään itsenäisen ihmisen mittari.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Etusivu

Sivut

orava

Arkisto

Kategoriat

-Taistelutoverini-

Minä muualla

Avainsanat:

Etsi